«Να λέμε ιστορίες αλλιώς είναι ένας βασικός τρόπος να επικοινωνήσουμε, να μάθουμε και να ‘χωνέψουμε’ αλήθειες»
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, έφυγε το 2006 για σπουδές θεάτρου στο Ναύπλιο και το 2010 για μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, όπου και εργάστηκε έως το 2018 στο χώρο των τεχνών. Το 2019 έκανε μια ενδιάμεση στάση για εργασία στο Πότσνταμ της Γερμανίας και έκτοτε ζει μόνιμα στη Λάρισα, όπου ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που λένε ιστορίες «αλλιώς».
Αν επέλεγε έναν επαγγελματικό τίτλο που να συνδυάζει όλα όσα σπούδασε και έμαθε μέσω της επαγγελματικής της εμπειρίας θα ήταν visual storyteller, σε ελεύθερη μετάφραση, δημιουργός οπτικών αφηγήσεων, πάντα με πολιτικό και κοινωνικό προσανατολισμό. Το 202ο συν – ίδρυσε με το σύντροφό της, Αλέξανδρο Τουλουμτζίδη, την ομάδα QUALIA που σκοπό έχει τη δημιουργία πολυαισθητηριακών εμπειριών για το κοινό· οι εμπειρίες αυτές εκτείνονται από θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις έως ιστορικές μελέτες. Έχει το ρόλο της επιμελήτριας εκθέσεων στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, όπου τον Μάιο του 2022 μάς παρουσίασε τη σπονδυλωτή έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας». Η έκθεση εξελίσσεται σε τέσσερις σπονδύλους και μας διηγείται την ιστορία της καινοτομίας με έναν διαφορετικό τρόπο, αφενός σε «επεισόδια», αφετέρου συνδυάζοντας νέες τεχνολογίες και θεατρικές πρακτικές.
Άλλος ένας δημιουργικός δρόμος για την αφήγηση ιστοριών με ιδιαίτερο τρόπο που ενισχύουν την κοινότητα είναι το έργο «Έγκλημα και Λαιμαργία», ένας συνδυασμός γαστρονομικής κληρονομιάς, ιστορίας και θεάτρου που κάνει παραδοσιακά τοπικά προϊόντα να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
Μέσω της διδακτορικής της διατριβής με τίτλο «Καταναλώνοντας την επισφάλεια: Ανθρωπολογικές αναγνώσεις και θεατρική αναπαράσταση των διατροφικών διαταραχών κατά τη διάρκεια της πανδημίας», μελετά πως θα ειπωθεί «αλλιώς» ο πολυδιάστατος ρόλος της τροφής μέσα στον κορωναίο.
Με την QUALIA ετοιμάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά εφήβους και οικογένειες, τα «Arts & Humanities Labs» – «Εργαστήρια Τεχνών & Ανθρωπιστικών Επιστημών», τα οποία θα προσεγγίζουν θέματα κλασικά και σύγχρονα, και ζητήματα που σμιλεύουν την ανθρώπινη τόσο σε ατομικό όσο και σε διατομικό επίπεδο.
Όσο για το που θα γίνουν όλα αυτά, καθ’ ότι υπέρμαχη της περιφερειακής ανάπτυξης και λάτρης της γενέτειρας της, είναι ξεκάθαρη η απάντηση της: «Φυσικά στη Λάρισα. Μπορεί να ζήσουμε στο εξωτερικό ξανά, είμαστε homo universalis άλλωστε, το σίγουρο είναι όμως ότι και πάλι θα επιστρέψουμε εδώ, με όση γνώση και εμπειρία συλλέξαμε από όπου κι αν βρεθούμε».