Στo πλαίσιo της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής δράσης του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας λειτουργούν χορωδιακά σύνολα.
Η Μικτή Χορωδία αποτελεί ένα ευέλικτο χορωδιακό σχήμα που δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2004 από τον διευθυντή του ΣΩΛ κ. Γ. Γράμψα στo πλαίσιo δραστηριοτήτων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, ενώ από το 2007 την σκυτάλη ανέλαβε ο μαέστρος Νίκος Στεφ. Ευθυμιάδης.
Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι ευρύ και καλύπτει έργα από την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης έως και την σημερινή εποχή.
Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρονται το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πειραιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Πρέβεζας, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Σύρου κ.ά. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Ναύπακτο κ.ά. προσκεκλημένοι από Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Έχει συμπράξει σε παραγωγές ολοκληρωμένων έργων ( Messiah G.F. Handel, Requiem W.A.Mozart, Coronation Mass W.A.Mozart, Gloria A. Vivaldi, Carmina Burana C. Orff κ.α.) συνεργαζόμενη με ελληνικές και ξένες ορχήστρες ( Ορχήστρα Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Panphilarmonia Orchestra-Πολωνία κ.α.) υπο την διεύθυνση καταξιωμένων μαέστρων ( Κ. Κωνσταντάρα, Αντ. Κοντογεωργίου, Δ. Δημόπουλου κ.α.). Μέλη της χορωδίας έχουν συμμετάσχει σε παραγωγές όπερα Διδώ και Αινείας H. Purcell στην Κοζάνη, Σταχτοπούτα G. Rossini στην Σύρο κ.α.
Έχει αποσπάσει το Αργυρό μετάλλιο στον 37ο Διεθνή Διαγωνισμό Πρέβεζας το 2019 καθώς και την 4η θέση στον Διαγωνισμό της Ναυπάκτου, αποσπώντας ευμενείς κριτικές και σχόλια.
Η δράση της Χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό, καθώς εμφανίζει μεγάλη συναυλιακή δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος. Ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή της Χορωδίας σε χορωδιακό εργαστήρι και την σύμπραξη της με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Ιερού Ναού του Αγ. Στεφάνου στην Βιέννη σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο ναό υπό την διεύθυνση του Gerald Wyrth. Επίσης πραγματοποίησε συναυλίες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία κ.α.).
Εμφανίστηκε στην Ελληνική, Ιταλική και Βουλγαρική τηλεόραση και ραδιόφωνο, καθώς συμμετείχε στην ηχογράφηση δίσκων (CD).
Στόχος της χορωδίας για το 2022 είναι η συμμετοχή σε Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής εντός και εκτός Ελλάδος καθώς και η ενεργή συμμετοχή των μελών της σε διεθνή σεμινάρια.
Την ευθύνη και οργάνωση του τομέα χορωδιακής μουσικής του ΣΩΛ έχει ο μαέστρος Νίκος Στεφ. Ευθυμιάδης.
Τόσο η Μεικτή Χορωδία του ΣΩΛ, όσο και τα υπόλοιπα χορωδιακά τμήματα δεν είναι χρηματοδοτούμενα από οποιοδήποτε κρατικό ή δημόσιο φορέα.