Τον Βασίλη Καραβιδέ τον γνώρισα πριν από δεκαετίες να ψάχνει αντικείμενα στα χαλάσματα παλιών κατοικιών στους Γόννους. Μέσα από το Μορφωτικό Σύλλογο Γόννων ο Βασίλης Καραβιδές μοιράστηκε το μεράκι του με τους συγχωριανούς του, εκ των οποίων πολλοί στήριξαν το όραμά του να συγκεντρωθεί ο λαογραφικός πλούτος της περιοχής και να εκτίθεται σε ένα χώρο, το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Σε αυτή την προσπάθεια αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή νέων της περιοχής.
Ο Βασίλης Καραβιδές γεννήθηκε στους Γόννους το 1952. Μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σπούδασε στην Αμερικάνικη γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές στην 36η Σχολή Μαθητείας Λάρισας και στη συνέχεια φοίτησε στη Μέση Δημόσια Τεχνική Σχολή Λάρισας. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του στο Τμήμα Μηχανολογίας της ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης.
Το 1983 διορίστηκε στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας ως εκπαιδευτικός. Σήμερα είναι συνταξιούχος, παντρεμένος με δύο παιδιά. Έχει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και είναι μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας. Είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Σήμερα εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων και συλλέκτης λαογραφικού υλικού από ο 1972.
Το 1997 πραγματοποίησε την πρώτη έκθεση λαογραφικού υλικού στους Γόννους με μεγάλη επιτυχία. Αυτή η έκθεση αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων με απόφαση του τότε Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων.
Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το 2000 σε μια αναπαλαιωμένη οικία, κτισμένη το 1855. Η οικία παραχωρήθηκε μαζί με όλους τους βοηθητικούς χώρους της στο Μορφωτικό Σύλλογο από τον Απόστολο Κοντογιάννη.
Το εκθεσιακό υλικό του Μουσείου ανήκε κυρίως στον Βασίλη Καραβιδέ, αλλά στην πορεία πολλοί Γοννιώτες δώρισαν παλιά αντικείμενα για τον εμπλουτισμό του.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το Μουσείο ολοκληρώθηκε και συνεχίζει την πορεία του χάρη στον εθελοντισμό πολλών νέων του χωριού, αλλά και με τη βοήθεια της τότε κοινοτικής αρχής.
Σήμερα στο Μουσείο εκτίθενται περισσότερα από επτά χιλιάδες αντικείμενα, ανάμεσά τους ένα σπάνιο ελαιοτριβείο.
Ο κ. Καραβιδές εξακολουθεί και σήμερα να αναζητά αντικείμενα στην ευρύτερη περιοχή. Είναι πραγματικά η ψυχή του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.
Χρ. Μπ.