Ο Κωνσταντίνος Γ. Μακρίδης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1977. Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής (MD) του ΑΠΘ το 2001 και τον τίτλο της Ορθοπαιδικής Ειδικότητας το 2010.
Αφού έλαβε την Υποτροφία της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας (ΕΕΧΟΤ) το 2009 μετά από γραπτές Πανελλαδικές εξετάσεις ως πρώτος επιτυχών, ξεκίνησε την μετεκπαίδευση του στο Παρίσι ως Senior Fellow στo Centre Nollet (Ευρωπαϊκό κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Ανακατασκευής/Αρθροπλαστικής των Αρθρώσεων, ESSKA).
Εκεί, την διετία 2010-2012, συμμετείχε και πραγματοποίησε πάνω από 1.500 επεμβάσεις, ενώ παράλληλα ήταν Διδάσκων/Εκπαιδευτής στις ακαδημαικές και ερευνητικές δραστηριότητες του κέντρου.
Ενδιάμεσα, στο διάστημα 31/10/2011-23/12/2011, επιλέχτηκε από την μεγαλύτερη παγκόσμια Ορθοπαιδική Εταιρεία τραύματος, την ΑΟ, για μετεκπαίδευση (Fellowship) πάνω στο Ορθοπαιδικό Τραύμα (Leeds, UK).
Το 2013, συνέχισε την μετεκπαίδευση του ως Senior Fellow στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Leeds, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα καθήκοντα του περιλάμβαναν χειρουργικές επεμβάσεις των καταγμάτων άνω και κάτω άκρων, της πυέλου και της σπονδυλικής στήλης, καθώς και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της πυελικής αστάθειας ειδικά μετά την εγκυμοσύνη. Παράλληλα ήταν Διδάσκων/Εκπαιδευτής στις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες.
Το 2014, επιλέχθηκε ως Senior Fellow στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Liverpool, στο Ηνωμένο Βασίλειο με καθήκοντα πάνω στις χειρουργικές επεμβάσεις της αναθεώρησης του ισχίου και γόνατος και των αθλητικών κακώσεων.
Διετέλεσε μέλος του ιατρικού team της Liverpool F.C. και Διδάσκων/Εκπαιδευτής στις ακαδημαικές και ερευνητικές δραστηριότητες.

Το 2009 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στην: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» από την Ιατρική Σχολή (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Από το 2012, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Επιτροπής Θεματολογίας για το Ευρωπαικό Δϊπλωμα Ορθοπαιδικής (EBOT).
To 2014 απέκτησε το Δίπλωμα στην Χειρουργική με ψηφιακή πλοήγηση (PCaosD).
Το 2017 έγινε Διδάκτωρας (PhD) της Ιατρικής Σχολής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
To 2019 απέκτησε το Δίπλωμα πάνω στην σύγχρονη Ρομποτική Χειρουργική (RoboticSD).
To 2020 απέκτησε το ΕυρωπαΪκό Δίπλωμα της Σπονδυλικής Στήλης (ESpD).
Το 2020 επιλέχθηκε ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος (χειμερινό εξάμηνο) στο Τμήμα Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Διαθέτει πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων (22 PubMed, 37 Scopus), συγγραμμάτων (13) και συμμετοχών σε διεθνή συνέδρια με εργασίες (117), ενώ είναι και Επιστημονικός κριτής (Reviewer) σε 4 διεθνή περιοδικά.
Ως Διευθυντής της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους Ρομποτικής Χειρουργικής με την χρήση του NAVIO 7.
Το Ρομποτικό αυτό σύστημα βοηθάει τον χειρουργό να σχεδιάζει και να εκτελεί επεμβάσεις, όπως: μονοδιαμερισματική αντικατάσταση του γόνατος, αρθροπλαστική της επιγονατίδας, ολική αρθροπλαστική (πρωτογενής & αναθεώρηση) του γόνατος, ολική αρθροπλαστική (πρωτογενής & αναθεώρηση) του ισχίου, αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων (ρομποτική αποκατάσταση Προσθίου Χιαστού, Οπισθίου Χιαστού και Χόνδρινων βλαβών γόνατος & ισχίου).
Με την βοήθεια της τεχνολογίας εφαρμόζονται στο μέγιστο βαθμό τα πρωτόκολλα γρήγορης αποκαταστάσης (FAST – TRACK PROTOCOLS) και όλες οι τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας σε όλο το φάσμα των μυοσκελετικών παθήσεων.

Εκτός όμως από το χειρουργικό μέρος, υπάρχει πλέον η δυνατότητα στο ιδιωτικό ιατρείο του να γίνεται η ολιστική αξιολόγηση, εξέταση και θεραπεία των αθλητών και ασθενών με την χρήση υπερσύγχρονων μηχανημάτων όπως (υπέρηχοι, εγχύσεις υψηλής ποιότητας PRP, EPTE διαδερμικής ηλεκτρολύσης, Laser therapy, ψηφιακή εκτίμηση σκολίωσης, διπολικές ραδιοσυχνότητες, μηχανικό μασάζ Roller, plasma therapy, ανάλυση βάδισης και πελματογράφημα).
«Η Λάρισα είναι ευλογημένη πόλη, με πλούσια πολιτιστική και κοινωνική παράδοση και αξίζει στους πολίτες της να λαμβάνουν την υψηλότερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών, ειδικά στον τομέα της υγείας» δηλώνει στα «ΠΡΟΣΩΠΑ».
Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και η Ρομποτική Χειρουργική είναι το μέλλον.
«Οφείλουμε και μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας το Κέντρο Αναφοράς της State of The Art Ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο» υπογραμμίζει ο κ. Μακρίδης.