Ο Κώστας Σπανούλης παρότι σπούδασε τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός, τον κέρδισε η μάνα γη, το περιβάλλον και η συλλογική προσπάθεια. Παραμένει πραγματικός και πρωτοπόρος αγρότης. Σήμερα καλλιεργεί καλαμπόκι, σιτηρά και τριφύλλι, ενώ πριν από δύο χρόνια ήταν πρωτοπόρος επενδύοντας σε αμυγδαλιές πυκνής φύτευσης με στόχο την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με μικρότερο κόστος.
Είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων, οι οποίοι αριθμούν συνολικά περισσότερα από 7.500 μέλη, όλων των ηλικιών, όλων των καλλιεργειών από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.
Διετέλεσε αντινομάρχης Λάρισας το 2008 και το 2010, έχοντας αρμοδιότητες σε Διοίκηση και Αγροτικό Τομέα, ενώ και στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) είχε την ευθύνη του Πρωτογενούς Τομέα.
Στην πολύχρονη πορεία στον πρωτογενή τομέα άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα και ειδικότερα στη μείωση της νιτρορύπανσης, συνέβαλε με προτάσεις του στη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων στοχεύοντας να παραμείνουν ενεργά τα 120 επαγγέλματα γύρω από τον πρωτογενή τομέα. Μεγάλους αγώνες έδωσε για το πρόγραμμα «Net Metering» που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς με ενεργειακό συμψηφισμό.
«Το κεφάλαιο που θα καταβάλλει για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού μπορεί να αποσβεστεί σε 3 – 4 χρόνια και στη συνέχεια να έχει δωρεάν ρεύμα για την καλλιέργεια ή για την κτηνοτροφική μονάδα έως και 25 χρόνια μετά την ένταξη στη δράση» είχε δηλώσει στη larissanet.
Ανήσυχος, πυκνώνει τις επαφές με φορείς και βιομηχάνους γεωργικών μηχανημάτων για την περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες, μια προσπάθεια που αποδίδει καρπούς.