Ο Γιώργος Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, όπου σε νεαρή ηλικία έρχεται σε επαφή με την ελληνική παραδοσιακή μουσική ως μέλος της ορχήστρας του Συλλόγου Ελλήνων της Ουγγαρίας. Από το 1978 ζει, εργάζεται στην Λάρισα και ασχολείται με την έρευνα, καταγραφή και από το 1987 την διδασκαλία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ήταν η χρονιά που με πρότασή του ιδρύεται η πρώτη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής πανελλαδικά στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων. Το 1989 η Σχολή εντάσσεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Οργανώνει το ωρολόγιο πρόγραμμα, τα μαθήματα οργάνων: κλαρίνου, γκάιντας, λαούτου, σαντουριού και κρουστών. Διδάσκει τραγούδι και δημιουργεί την Χορωδία και Ορχήστρα της Σχολής με σκοπό την προβολή της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής για όλες τις ηλικίες, με έμφαση στις νεότερες γενιές. Η ορχήστρα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και πανελλαδικά. Επίσης καλείται σε προγράμματα των τοπικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και Αθήνας.
Η θετική αναπτυξιακή πορεία οδηγεί στην πρόσληψη τριών ειδικών καθηγητών το 1994/95 λόγο της αύξησης των μαθητών.
Αποκτώντας δεκαετή εμπειρία στην διδασκαλία και οργάνωση της σχολής το 1997 συντάσσει οδηγό σπουδών, που εκδίδεται με την υποστήριξη του τότε Συλλόγου Φίλων της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Δ.Ω.Λ.
Συνεργάζεται με την διακεκριμένη ερευνήτρια και ερμηνεύτρια του παραδοσιακού μας τραγουδιού Δόμνα Σαμίου, η οποία προσκαλεί μέλη της ορχήστρας σε εκδήλωση που οργανώθηκε προς τιμή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1998 και το 2001 στο Ηρώδειο Αττικού σε συνάντηση παιδικών συλλόγων που ασχολούνται με την παράδοση.
Το 2001 συντάσσει την ύλη για απόκτηση πτυχίου παραδοσιακού κλαρίνου το οποίο το αποκτά με μεγάλη επιτυχία μαθητής του ενώπιον επιτροπής με συμμετοχή της Δόμνας Σαμίου. Στα επόμενα χρόνια ακολουθείτε η ίδια διαδικασία με επιτυχία και σε άλλα όργανα όπως το λαούτο, βιολί και σαντούρι.
Από την Σχολή αποφοίτησαν πολλοί νέοι που άλλοι ασχολούνται ερασιτεχνικά και άλλοι επαγγελματικά με την παραδοσιακή μουσική.
Σήμερα οργανώνει σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο και την διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας την ανασύνταξη και ανάπτυξη της Σχολής όπως είναι το πρόγραμμα «Δωρεάν μαθήματα παραδοσιακής σε παιδιά ηλικίας 8 με 12 χρονών» και ίδρυση «Παιδικής χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού» που είναι ανοιχτά και σε εξέλιξη για όλο το σχολικό έτος.
Να σημειωθεί ότι η σχολή σήμερα δέχεται όλες τις ηλικίες και προβλέπεται λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται η ίδρυση Χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού ενηλίκων και ορχήστρας.